Nieuws

Crowdfunding voor F-100 Super Sabre

Jan Wedman, Webmaster
08 februari 2021

Laatste F-100 Super Sabre jachtbommenwerper wordt gerestaureerd 

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is in bezit van de laatste F-100 Super Sabre, een Amerikaanse jachtbommenwerper. Het toestel verkeert in slechte staat en daarom is het NMM een crowdfunding gestart om dit bijzondere toestel te laten restaureren.

F-100 Super Sabre
De F-100 is onlosmakelijk verbonden met de Vliegbasis Soesterberg, waar het NMM is gevestigd. De Vliegbasis is niet alleen de bakermat van de Nederlandse Luchtvaart, maar was van 1956 tot 1960 de thuisbasis van het Amerikaanse 32nd Tactical Fighter Squadron, ook wel de "Wolfhounds" genoemd, die het toestel in gebruik hadden. Deze F-100 is het laatste exemplaar in Nederland. Het NMM wil deze belangrijke Wolhoundsperiode die onlosmakelijk verbonden is met de Vliegbasis blijven vertellen door het toestel in het museum tentoon te stellen. Daarvoor is restauratie noodzakelijk.

Crowdfunding
Voor restauratie van de F-100 is een bedrag van € 50.000,- nodig. Hiervoor is het NMM een crowdfunding gestart.Hieronder een link naar de pagina.
https://www.voordekunst.nl/projecten/11314-help-ons-de-f-100-in-ere-te-herstellen
Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht steunt ons, en daar zijn wij natuurlijk heel trots op.

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.