Foto's

Welkom in het foto archief van de VGOO.
U dient ingelogd te zijn om het archief te openen.

VOG/VGOO golftoernooi 2016

3 juni 2016 op golfclub Golf4All/ Harderwold. De weersverwachtingen voor deze dag waren uitermate somber. Er werd regen verwacht en de organisatie had al plannen voorbereid om het toernooi snel te kunnen afbreken bij hevig onweer. Hoe anders was de werkelijkheid! Bij stalend weer kon het toernooi worden gespeeld en de baan lag er prima bij!

De organisatie van deze dag was in handen van Lkol Michel Monteban, Elnt Nico Stip en John Akkerman van Green Paper Association. In zijn welkomstwoord dankte  Huib van Lent, voorzitter VOG, hen voor de voorbereidingen en de prima afspraken met de golfbaan voor een scherpe prijs.
Een speciaal woord van welkom was er voor de regimentscommandant, Kol Burg Valk, die speciaal voor dit toernooi kort geleden zijn GVB had gehaald. Ook gastspeler Bgen der Cavalerie b.d. Ruud de Pruijjssenaere de la Woestijne werd genoemd; zijn deelname moest de genisten aansporen tot extra competitieve prestaties. Niet in de laatste plaats werden de relaties van onze verenigingen welkom geheten, te weten Surcom, NetApp, Nutanix, ILTO, TopCon Sokkia, Mosa, CrossCheck en Jac’s Koopman. Voordat we de baan ingingen, zongen we op uitnodiging van Regimentsadjudant Frans Schildman een krachtig Mineurslied dat samen met het brandwijntje alle deelnemers op scherp zette! De titanenstrijd kon beginnen.
Met een Gunshot konden alle flights gelijk van start gaan. Het spelsysteem was Texas Scramble waarbij steeds de beste bal van de flight telt. Deze vergevende spelvorm zorgde er ook voor dat niet lang naar verloren ballen gezocht hoefde te worden, wat de snelheid door de baan ten goede kwam. De baan bleek overigens wel erg veel ballen te consumeren; een verlies van vier tot acht ballen per speler was geen uitzondering. Het was wel een prettige baan om op te spelen, De vijftig deelnemers werden bovendien in de baan verrast door de Marketentster met brandewijn en een heuse portie Uienrats!
 

Daar liet zich het drankje en de bittergarnituur ook uitstekend smaken. Toen echter de voorzitter van de VOG met de prijsuitreiking begon, was de onderdrukte spanning goed voelbaar. De prijs voor de meest belovende speler van de Clinic ging naar Saskia van Kauuwen, die daarmee haar man Theo in de schaduw zette.
Voor de wedstrijdspelers werden twee doosjes met VOG golfballen als aanmoedigingsprijzen uitgereikt. De eerste was voor Daan Janse als ‘putt kanon’ omdat hij steeds de meest onmogelijke ballen in het gaatje wist te slaan en de tweede voor Burg Valk omdat hij zo kort na het halen van zijn GVB de uitdagende strijd met de balletjes al aandurfde. De Neary voor de heren ging naar Jochem Jansen en bij de dames naar Maartje Wever. De Longest bij de heren was voor Bas van de Berg (jaloerse reacties achteraf op facebook gaven aan dat dat kwam omdat het deelnemersveld op deze datum aanzienlijk was uitgedund –sic-) en bij de dames naar Ien Vinkenburg. De sneary (in twee slagen zo dicht mogelijk bij de vlag op een eiland van een Par 4 hole) ging naar de flight van Bas van de Berg, Koos Dirven en Reinder Carton.
Voor de uitslag van de baanwedstrijd gaf de voorzitter het woord aan de wedstrijdcommissie. Na de moeilijk te doorgronden verrekening van flight handicaps was de uitslag als volgt: derde plaats voor de flight van Martijn Nobel, Jan Vinkenburg en Deo Girdharie, tweede plaats voor de flight van Han Kok, Elke van de Berg en Michel Monteban en de bokaal voor de winnaar ging naar de fight van Lex van Gool, Maartje Wever en Huib van Lent. Aan hun de eer en de uitdaging om het VOG/VGOO golftoernooi voor 2017 te organiseren!
De voorzitter verontschuldigde zich voor zijn plaats in het winnende team, waarbij alle eer aan zijn flightgenoten toekomt,  en hij sloot af met een dankwoord aan GPA, Mosa en SurCom voor het ter beschikking stellen van de fraaie prijzen.
Mede dankzij het prachtige weer kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde VOG/VGOO golfdag!