2021

Vrijdag 27 augustus heeft de 12e editie van het VOG/VGOO Golftoernooi plaatsgevonden. Via de link op deze pagina komt u bij de foto’s. Het verslag van deze dag is in de maak en zal ook hier binnenkort te lezen zijn. Voor wie het gemist heeft: volgend jaar nieuwe kans!

 

 

Op 17 juli 2021 is Kapitein b.d. Henk Schuurs overleden. Hij is 69 jaar geworden.

We wensen zijn dierbaren heel veel sterkte toe in deze zware tijd.

Correspondentieadres
Secretariaat Regiment Genietroepen
t.a.v Familie Schuurs
Postbus 10151
5260 GC Vught

Hennie is opgebaard in de rouwkamer van Liduina, Liduinahof 35 te Boxtel,waar u afscheid van hem kunt nemen op donderdag 22 juli van 18.30 tot 19.15 uur.

Vanwege de huidige Coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om iedereen uit te nodigen voor de afscheidsdienst.

Link naar website van het Regiment.

 

 

 

Oud voorzitter van de VGOO Joep Beljaars heeft in Hilversum een koninklijke onderscheiding gekregen.
Tijdens zijn FLO ceremonie op landgoed De Zwaluwenberg werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden.

De onderscheiding werd, uitgereikt door burgemeester Henny van Kooten en opgespeld door de echtgenote van Beljaars.
Joep ontving de onderscheiding voor zijn ‘uitmuntende inzet als adjudant onderofficier voor Defensie’ en zijn vrijwilligerswerk voor de Vereniging van Genie Onderofficieren en Jachtclub Hedel.   
De ceremonie was op een bijzondere plek.
Landgoed De Zwaluwenberg is sinds 1951 de verblijfplaats van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, een adviseur van de minister van Defensie en bovendien inspecteur van veteranen en reservisten.

Joep is vele jaren voorzitter geweest van onze vereniging is gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau!
Namens het hele bestuur en de leden van harte gefeliciteerd met deze fantastische onderscheiding voor al jouw goede werk

 

 

 

Beste leden van de VGOO

Hierbij nodigen wij u en uw partner uit om op vrijdag 17 september 2021 deel te nemen aan de jaarlijkse VGOO Contactdag en de Algemene Ledenvergadering in het Bavaria brouwerijcafé te Lieshout. Wij ontvangen alle deelnemers met een kop soep en een broodje. Vervolgens is er een gezamenlijke Bavaria brouwerijtour. Hierna start voor de leden van de VGOO, de Algemene Ledenvergadering, voor de partners is er dan gelegenheid om bij te kletsen op de veranda of een kijkje te nemen in het dorpje Lieshout. Rond 5 uur start het dinerbuffet waarbij vanzelfsprekend onder het genot van een drankje het reüniegehalte hoog zal oplopen.

U kunt hier klikken om de Flyer te bekijken.

Programma:
12.00 - 12.30 Ontvangst in het brouwerijcafé met soep en een broodje
13.00 - 15.00 Brouwerijtour
15.30 - 17.00 Algemene Ledenvergadering, partners vrij in beweging
17.30 - 19.00 Dinerbuffet

Aanmelden:
U kunt zich voor 20 augustus aanmelden door overmaking van
€ 15 p.p. op rekening NL60RABO0104823577
t.n.v. T. van Wensveen, VGOO
o.v.v. ‘VGOO Contactdag 2021’
Dieetwensen? Geef deze direct door bij de aanmelding svp.

Heeft u vragen?
Bel of mail sergeant-majoor Jack Goijarts.
Telefoon: 06 - 25382248 /
E-mail: GAJM.Goijarts@mindef.nl

De lokatie:
Bavaria Brouwerijcafé
Heuvel 5
5737 BX Lieshout
www.bavariabrouwerijcafe.nl 

 

 

Beste leden van de VGOO.

Helaas moeten we u mededelen dat op 19 februari 2021 onze Nestor, adjudant b.d. Piet van Dijck, aan de gevolgen van het Coronavirus is overleden.
Hij is 89 jaar geworden.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

Correspondentieadres
Secretariaat Regiment Genietroepen
t.a.v Familie van Dijck
Postbus 10151
5260 GC Vught

De afscheidsdienst van Piet vindt plaats op vrijdag 26 februari. Door de huidige situatie vindt het afscheid in besloten kring plaats.
Het afscheid is wel online te volgen.
Wanneer u hiervan gebruik wenst te maken, dan ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk uw reactie op apcvandijck@gmail.com

 

 

Laatste F-100 Super Sabre jachtbommenwerper wordt gerestaureerd 

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is in bezit van de laatste F-100 Super Sabre, een Amerikaanse jachtbommenwerper. Het toestel verkeert in slechte staat en daarom is het NMM een crowdfunding gestart om dit bijzondere toestel te laten restaureren.

F-100 Super Sabre
De F-100 is onlosmakelijk verbonden met de Vliegbasis Soesterberg, waar het NMM is gevestigd. De Vliegbasis is niet alleen de bakermat van de Nederlandse Luchtvaart, maar was van 1956 tot 1960 de thuisbasis van het Amerikaanse 32nd Tactical Fighter Squadron, ook wel de "Wolfhounds" genoemd, die het toestel in gebruik hadden. Deze F-100 is het laatste exemplaar in Nederland. Het NMM wil deze belangrijke Wolhoundsperiode die onlosmakelijk verbonden is met de Vliegbasis blijven vertellen door het toestel in het museum tentoon te stellen. Daarvoor is restauratie noodzakelijk.

Crowdfunding
Voor restauratie van de F-100 is een bedrag van € 50.000,- nodig. Hiervoor is het NMM een crowdfunding gestart.Hieronder een link naar de pagina.
https://www.voordekunst.nl/projecten/11314-help-ons-de-f-100-in-ere-te-herstellen
Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht steunt ons, en daar zijn wij natuurlijk heel trots op.

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

 

 

Beste leden,

We komen om verschillende media deze Petitie tegen, ook zijn we benaderd door leden met het verzoek om hier aandacht aan te schenken.
Dat is een goed idee en daarom zetten we deze petite ook om onde website. Ook de VOG heeft een stuk geplaatst hierover. 

Minister Bijleveld van Defensie geeft toe dat we onvoldoende beschermd zijn tegen de huidige en toekomstige dreigingen. Dat wordt o.a. duidelijk in de Defensievisie 2035, zie https://www.youtube.com/watch?v=96Ga6uvFpFU .

Zullen onze volksvertegenwoordigers gehoor geven aan haar oproep om aanzienlijk meer in defensie te investeren? Een groep verontruste burgers is daar niet gerust op. Zij vinden het nu tijd om breed in de samenleving aandacht te geven op de staat van de Krijgsmacht, en de verantwoordelijke politici op te roepen nu echt stappen te nemen om deze dramatische situatie in de komende regeerperiode te verbeteren. Dat doen ze via een petitie.
U kunt de petitie onderteken op de site https://psst.nl

Bestuur, VGOO