2016

VGOO 40 jaar jubileum

Precies op 9 december 2016 bestond de VGOO 40 jaar en dit hebben we met zijn allen gevierd in Vught. De leden hadden voor het officiële ontvangst de mogelijkheid om het Nationaal Museum Kamp Vught en het Geniemuseum te bezoeken. Vanaf 16.00u was het officiële ontvangst in het Geniemuseum waar onze voorzitter het woord tot ons richtte. De regiments commandant sloot daar op aan met een toespraak.De RA schonk ons een borrel in en na het zingen van het mineurslied vertrokken we rond 17.00u naar ging het IJM Strandpaviljoen waar we konden genieten van een buffet.

De rest van de avond was het feest en werd onze voorzitter, als verassing van GPA,  omgetoverd tot een
ware sommolier en vlogen de kurken door de zaal.

Matje Curfs werd benoemt tot ere lid van de VGOO en kreeg de daarbij behorende oorkonde en speld uitgereikt en voor zijn vrouw was er een bos bloemen en natuurlijk 3 zoenen van de voorzitter.

 Het geheel duurde tot 21.00u, zodat een ieder weer bijtijds naar huis kon gaan met ons mooie jubileum geschenk.

Het bestuur wil alle aanwezigen bedanken voor een geweldig jubileumfeest.

 

 

 

 

REMINDER!! Geef u op voor ons jubileum feest!!

Beste leden, zoals jullie weten werd op 8 december 1976 de  Vereniging van Genieonderofficieren opgericht. Dat is alweer  40 jaar geleden! Een jubileum dat gevierd moet worden. En dat  is precies wat we gaan doen! Het bestuur van de VGOO heeft dit jubileumjaar bewust geen Contactdag georganiseerd zodat we jullie en jullie partners uit kunnen nodigen om deel te nemen aan  het  jubileumfeest  op  9  december  2016  te  Vught.

Alle informatie kun u vinden in het menu onder het kopje: Activiteiten.

 

Informatie VGOO-Contactdag 2016

Beste leden, zoals jullie weten werd op 8 december 1976 de  Vereniging van Genieonderofficieren opgericht. Dat is alweer  40 jaar geleden! Een jubileum dat gevierd moet worden. En dat  is precies wat we gaan doen! Het bestuur van de VGOO heeft dit jubileumjaar bewust geen Contactdag georganiseerd zodat we jullie en jullie partners uit kunnen nodigen om deel te nemen aan  het  jubileumfeest  op  9  december  2016  te  Vught.

Alle informatie kun u vinden in het menu onder het kopje: Activiteiten

 

Regimentsdiner 2016

Het Regimentsdiner is ook dit jaar in Wezep.
Als u op de onderstaande link klikt komt u op een pagina waar u nogmaals op de link kunt drukken en dan komt automatisch de  Flyer in beeld met alle informatie

Regimentsdiner 2016

Zoals u ziet zit er een voorprogramma bij.

Dat betekend dat men zelf moet regelen dat men een sleutel bemachtigd via het LFD. En dat men ook moet gaan nadenken wanneer ze in welk tenue ergens aan deelnemen. 1800 uur is de opening !!!
We zullen regelen dat de huisvesting, voor de/het dialoog, geopend is maar ook dat vanaf 1700 tot 1800 uur personeel in het KEK gebouw is voor sleuteluitgifte.
Op de oo-avond is geen baropening vooraf bij een van de ehdn voorzien.

Tot ziens op het Regimentsdiner!!!

 

Goud voor Adjudant Jogems

De festiviteiten vonden plaats in het ´t Harde waar na het appel alle aanwezigen waren uitgenodigd voor de receptie.
Na wat drankjes, bittergarnituur en toespraken was onze voorzitter aan de beurt die Herman heeft gefeliciteerd namens de VGOO en al haar leden.
Aansluitend heeft onze RA de Genie tradities uitgedragen waarbij Herman de eregalerij mocht samenstellen.

Na een woord van dank van Herman hebben we nog even genoten van het mooie weer en is ieder zijns weg weer gedaan.

Herman, nogmaals van harte gefeliciteerd namens de VGOO!!

 

 

ALV en aansluitend onze jaarlijkse terugkerende relatiedag.

Op 29 juni waren we te gast op de Prinses Magrietkazerne in Wezep.
Hier zijn we ’s morgens begonnen met onze speed ALV, dit omdat om 10.00u de aanvang van onze relatiedag gepland stond.
Een relatiedag waarin we de adverteerder van onze geniebladen de mogelijkheid bieden om contact te leggen met ons genisten en andersom. Zij kunnen ons militairen laten zien wat ze te bieden hebben en wij kunnen vertellen waar wij beh…oefte aan hebben.
De dag was in handen van 11 Pagnbat in samenwerking met GPA. De laatste is degene die zorgt dat onze geniebladen, waaronder onze eigen mooie Promotor, uitgegeven worden.
Het was, zoals u op de foto’s in de map Relatiedag en ALV 2016 kunt zien, een zeer geslaagde dag. Wij willen dan ook een ieder die ook maar enige inbreng in de organisatie heeft gehad nogmaals hartelijk danken.

 

Nieuw bestuurslid

De voorzitter Tonio feliciteert Paul met zijn verkiezing en speldt hem de zilveren VGOO bestuursspeld op.
Het bestuur wenst Paul veel succes toe de komende jaren, en we open op een geweldige samenwerking.
 
 
Vervolgens hebben we  afscheid genomen van Mart Curfs die sinds 1993 (!) bestuurslid is geweest met name
in de functie van penningmeester.
Mart, namens het bestuur willen we je van harte bedanken voor alles wat je de afgelopen 23 jaar voor de vereniging hebt gedaan.
Tonio bedankt hem, officieel, voor zijn bewezen diensten en reikt hem het bestuursgeschenk uit.

 

 

Bedrijven pagina

De pagina waar de adverterende bedrijven hun content kunnen plaatsen is langzaam aan het groeien.
Op zoek naar specialistisch materiaal?? Kijk dan op de bedrijven pagina van de VGOO.
www.vgoo.nl

 

Promotor weer online!!

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om promotors te lezen via de site.
Ze staan er nog niet allemaal op maar daar werken we nog aan!!
Spoedig zijn ook de nieuwere versies te lezen!

 

Webmaster nu ook op Twitter

We gaan meer met de tijd, de webmaster is nu te volgen op twitter.
Twitter account:  webmaster_VGOO

 

 

 

Reünie brugslag Cuijk 2016

Ter gelegenheid van de 100ste 4-daagse organiseren we een reünie voor al het personeel dat in de afgelopen decennia in Cuijk heeft meegewerkt aan de bouw van de brug over de Maas.

Een ideale gelegenheid om oude maten te zien en te spreken over de bruggen van weleer en kennis te maken met de huidige middelen.
De reünie zal plaatsvinden op 21 juli 2016 in het centrum van Cuijk en verder op en langs de Maas.

Voor meer informatie kunt u mailen naar:  reuniecuijk2016@gmail.com
Deelnemen? klik dan op de link. Inschrijven

 

Joep Beljaars ontvangt GOUDEN medaille

Donderdagavond heeft bestuurslid van de VGOO, Joep Beljaars uit handen C-OTCO  bgen Ron Smits zijn medaille ontvangen voor 36 jaar eerlijke trouwe dienst.

In een informele setting, als onderdeel van een teambuilding van Staf OTCO, werd Joep in het zonnetje gezet. Namens de VGOO was adjudant van Rhee aanwezig om de jubilaris te feliciteren en de gebruikelijke cadeaus te overhandigen.
Het thuisfront van Joep zijn we zeker niet vergeten en Thea heeft een bloemenbon ontvangen.

Onze Regimentsadjudant, Frans Schiltman en Marketenster Jetty hebben de gebruikelijke genietradities uitgedragen.

Joep namens alle leden van de Vereniging van Genie Onderofficieren hartelijk gefeliciteerd met deze mooie militaire mijlpaal

 

 

VOG/VGOO Golfdag 2016

Op een schitterende dag, vrijdag 3 juni, was het weer tijd voor de jaarlijkse VOG/VGOO Golfdag.

De dag bood volop zon, zodat enkele deelnemers zelf met een rood hoofd rond liepen. Of de brandewijn van de marketentster dit versterkte laten we maar in het midden.

De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ en uiteraard de prijsuitreiking. In de winnende flight zat geen enkele onderofficier, of dat te maken heeft met het feit dat je dan volgend jaar bij de organisatie zit zal vast niet.

We kijken terug op een gezellige dag . Tot volgend jaar!!

 

Goud voor Adjudant Frits Vugteveen

Adjudant Frits Vugteveen heeft op 7 juni, uit handen van Luitenant Generaal van der Laan, de medaille voor 36 jaar trouwe en eerlijke dienst ontvangen.

Uiteraard passeerden een aantal hoogtepunten uit de carrière van Frits tijdens de diverse toespraken de revue. Zeker toen onze RA aan het woord was werd er af en toe ook hard gelachen om de bijzondere verrichtingen van Frits. Het had iets met de Queen te maken…….

Ons bestuurslid, adjudant Jan-Willem Timmermans, heeft namens alle leden de felicitaties overgebracht aan Frits en de bijbehorende cadeaus overhandigd. Natuurlijk moest de gouden pen meteen goed bekeken worden. Wat bleek…. er zat geen stift in dus iedereen schiet in de lach en vond er wat van. Gelukkig zat de stift veilig opgeborgen onderin het doosje…….

Frits nogmaals gefeliciteerd namens alle leden en we wensen je veel succes en plezier in je nieuwe functie in Ingolstadt

 

Legpenning voor Adjudant Beljaars

Tijdens de 268e verjaardag van ons mooie Regiment heeft adjudant
Joep Beljaars de legpenning Regiment Genietroepen ontvangen.

Joep is 13 jaar voorzitter geweest van de VGOO.
In de oorkonde staat heel mooi omschreven wat hij allemaal heeft betekend
voor onze vereniging.

Namens het bestuur, van harte gefeliciteerd!!

 

 

Agenda ALV 2016

Het bestuur van de VGOO wil u graag uitnodigen voor het bijwonen van de 40e Algemene ledenvergadering die gehouden wordt tijdens de VGOO-relatie dag op 29 juni 2016. De ontvangst is om 08.45, 

de vergadering vangt aan om 09.00 in het KEK-gebouw PMK te Wezep, aansluitend is de Relatie dag.
Het tenue voor beide events is: GVT

Als u op deze link klikt, Agenda, kunt u de agenda inzien.

 

Welkom klas 53!

Op 21 april 2016 is met een aantal ceremonies een einde gekomen aan de opleiding, VTO KMS Klas 53, tot onderofficier bij de Genie voor  Sergeant Niels ten Haaf, Mark Koster, Jeroen Krol en Koen Mulder.

Over het water van de IJzerenman te Vught is de klas aangemeerd bij het Regiment Genietroepen, onder toezicht van de Regimentsadjudant, de Marketentster, collega’s en familie. Aansluitend aan dit aanmeren heeft de aanwezige familie een mooie rondleiding gehad in het Huis van het Regiment te Vught.

Het officiële gedeelte van de certificaatuitreiking en de beëdiging stond onder leiding van de Regimentscommandant Kolonel Valk. Tijdens zijn pakkende toespraken zijn de geslaagden en overige aanwezigen geinformeerd over de opleiding, het toekomstig functioneren en de betekenis van het beëdigen op het vaandel van het Regiment Genietroepen.

Sgt Jeroen Krol is door zijn klas instructeurs voorgedragen als best geslaagde leerling van klas 53 en uit handen van Kolonel Valk heeft sergeant Krol het Certificaat BEST MAN Klas 53, met bijbehorende geldelijke beloning ontvangen.

Vanwege het geweldige weer heeft de Regimentsadjudant de genietradities uitgedragen op het buitenterras van het Geniemuseum. Naast de uitleg over uienrats, de Marketenster, het Regimentsboeket, de eregalerij is het Mineurslied weer staande – gezeten gezongen.

Wij wensen de geslaagde sergeanten een prima start toe tijdens het vervullen van hun startfunctie.

De geslaagden en instructeurs van kms vto gn klas 53.

Ten Haaf                             412 Pagncie
Koster                                  101 CBRNverd cie
Krol                                       11 Gncie lmb
Mulder                                101 CBRNverd cie

 

Gouden medaille voor Adjudant van Veldhoven

Tijdens de medaille uitreiking voor 36 jaar trouwe en eerlijke dienst op donderdag 24 maart heeft onze voorzitter, adjudant Tonio van Rhee, namens alle leden de felicitaties overgebracht aan adjudant Martin van Veldhoven.

Martin had voor zijn jubileum een bijzondere locatie uit gekozen, namelijk de Kumpulan op landgoed Bronbeek. Wij weten niet of Martin dit met het oog op later heeft gedaan, maar kunnen hem wel vertellen dat hij voorlopig nog niet aan de eisen voldoet.

Martin heeft van September 1995 tot  April 2005 in ons bestuur gezeten en is, tijdens zijn buitenlandplaatsing  ¨redacteur buitenland¨ geweest.

Er verscheen dan ook met enige regelmaat artikelen van hem in ons mooie blad.
Martin nogmaals gefeliciteerd namens alle leden en we zijn benieuwd wanneer en waar de volgende happening plaats gaat vinden.

 

Adjudant Metsemakers met FLO

Op donderdag 11 februari heeft onze voorzitter namens alle leden  afscheid genomen van adjudant Peter Metsemakers.

Peter gaat na ruim 40 jaar met FLO en heeft nu genoeg tijd om zijn stalen ros te berijden.
Hij is ook aan aantal jaren bestuurslid geweest van de VGOO, daar zijn we hem dan ook erg dankbaar voor.

Wij wensen Peter dan ook namens alle leden veel succes en plezier met zijn leven buiten defensie, maar hopen hem nog regelmatig te mogen begroeten bij onze VGOO activiteiten.